Musiikista nauttiminen puhelimella

Home / Musiikki harrastuksena / Musiikista nauttiminen puhelimella

Musiikista nauttiminen puhelimella

Mitä olisikaan maailma ilman musiikkia? Niinpä, aika tylsää. Musiikista voi nauttia uskomattoman monella tavalla. Se voi olla ihan pelkästään sitä, että laittaa suosikkiradiokanavansa päälle, kun alkaa tekemään vaikkapa töitä. Toiselle musiikki on fanaattista levyjen ja esimerkiksi tiettyä genreä edustavan musiikin keräämistä. Sitten ovat tietysti ne, jotka tekevät musiikkia itse ja ovat mukana bänditoiminnassa, johon pätee melko lailla sama asia kuin urheiluun: se sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kokemukseen katsomatta.

Viime aikoina älypuhelin on tuonut uusia ulottuvuuksia ihmisten musiikkiharrastukseen. Älypuhelin löytyy lähes jokaiselta, ja siihen saa runsaasti erilaisia sovelluksia, joiden avulla musiikin harrastamisesta tulee piirun verran helpompaa ja monipuolisempaa. Myös monille musiikin ammattilaisille älypuhelin on jo nyt tärkeä työkalu ajanhallinnan ja yhteydenpidon ohella.

Musiikkipedagogikin osaa jo hyödyntää älypuhelinta, sillä erilaisilla sovelluksilla voidaan opetella esimerkiksi pianon soittoon liittyvää teoriaa, rytmiä ja sointuja – tai sitten vain yhtä niin sanotusti täsmähoitona. Sekä pianon että kitaran virityksessäkin käytetään nykyään älypuhelinta, sillä onhan laitteissa jo melkoisen tasokkaat mikrofonit.

Tuunaa puhelimesi kunnon musiikkilaitteeksi

Puhelimeen on saatavilla sovellusten lisäksi myös vaikka minkälaisia lisälaitteita. Niitä löytyy sekä musiikin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Erilaiset puhelintarvikkeet auttavat sinua saamaan musiikista enemmän irti puhelimen kautta.

Yksi ostos mihin kannattaa ehdottomasti panostaa ovat hyvät kuulokkeet. Mikä sitten onkaan hyvä, riippuu siitä mitä itse tarvitset ja mihin olet itse tottunut. Esimerkiksi nuppikuulokkeet eivät ole niinkään hyvä idea, jos tiedät jo valmiiksi, että korvasi ovat koko ajan vaikussa. Nykyiset bluetooth-kuulokkeet eivät tarvitse johtoa muuta kuin lataamiseen ja niiden avulla voit kuunnella ilman katkoksia, vaikka puhelin olisikin talon toisessa päässä. Vastamelukuulokkeilla voi puolestaan vähentää kuulokkeiden ympäriltä tulevia ääniä.

Toinen melkeinpä välttämättömyys nykyaikana on varavirtalähde, eli powerbank. Kun akku alkaa loppumaan, on hyvä, jos mukana on ulkoinen voimanlähde, josta puhelinta voi ladata. Näitä vara-akkuja voi puolestaan ladata sitten kotona USB-johdolla. Myynnissä on myös jonkin verran sellaisia vara-akkuja, jotka latautuvat aurinkovoimalla, eli niitä voi ladata vaikkapa piknikillä.

Erilaiset mukana kannettavat kaiuttimet ovat nykyään suosittuja sillä niiden avulla musiikki kulkee mukanasi juuri sinne, minne sinäkin – ja pystyt jakamaan sen helposti koko porukan kanssa. Nämä kaiuttimet toimivat yleensä bluetoothilla eli täysin langattomasti. Kannattaa kuitenkin etukäteen miettiä, millaisessa ympäristössä kaiutinta on tarkoitus käyttää, sillä ulkotiloissa se altistuu säälle ja ääni ei kierrä suljetussa tilassa.

Muita mukavia ja hyödyllisiä vinkkejä

Seuraavaksi pieniä vinkkejä eli lifehackeja, joiden avulla saat puhelimesta ja etenkin musiikkitarjonnasta hieman enemmän irti melko vähäisellä vaivalla.

1. Hyödynnä lasimukia

Mikäli sinulla ei ole bluetooth-kaiutinta, voit laittaa puhelimen myös tyhjään lasimukiin. Muki toimii kaiuttimen tavoin, ja äänenlaatu ei juurikaan pääse huonontumaan.

2. Lataa Shazam

Kun vastaan tulee sellainen biisi, jonka nimi ja esittäjä menivät ohi, avaa Shazam-sovellus. Se tunnistaa lyhyenkin näytteen perusteella, mikä kappale on kyseessä ja antaa sinulle esittäjän tiedot.

3. Panosta suoratoistoon

Kokeile erilaisia musiikin suoratoistopalveluita ja panosta ostamalla niiden premium-versio, jolloin saat laadukasta musiikkia aina kun haluat ja tuet samalla artistia.

booster