Juhlavat marssit – mistä ne kertovat?

Home / Musiikki harrastuksena / Juhlavat marssit – mistä ne kertovat?

Juhlavat marssit – mistä ne kertovat?

Oletko koskaan tutustunut marssimusiikkiin? Marssimusiikkia soittavat perinteisesti sotilassoittokunnat. Marsseja on perinteisesti käytetty voitoista kertomiseen, omien joukkojen kannustamiseen sotarintamalle ja yhteenkuuluvuuden tunteen voimistamiseen.

Mieleenpainuvaa ja voimakasta marssimusiikkia on haluttu käyttää myös vihollisen lyömiseen. Kaikkien suomalaisten tuntemaa Porilaisten marssia on käytetty myös monissa juhlavissa tilaisuuksissa, kuten urheilukilpailuissa. Porilaisten marssi laitetaan kunnioituksesta soimaan suomalaisen urheilijan voittaessa kultaa.

Yrittäjä ja Lime-technologies.fi -järjestelmä

Entäpä, jos musiikkia-alan yrittäjänä soitat marssimusiikkia ja haluaisit tarkastella keikkatilannettasi lähivuosien ajalta, niin onko sellainen mahdollista? Kyllä on, tutustutaan asiaan paremmin!

Useimmat musiikin aktiiviset harrastajat työskentelevät itse musiikin alalla. Muusikko-yrittäjänä tai kevyt-yrittäjänä toimiminen ei ole ollut viime vuosina helppoa Covid -19 -pandemian vuoksi, jolloin viihdetilaisuuksia ei saanut ollenkaan järjestää.

Liiketoiminta on nyt alkamassa, sillä tapahtumia voi järjestää jälleen entiseen malliin. Asiakaskontaktit ja kaikki muut hyödylliset tiedot ovat saattaneet kuitenkin mennään hukkaan, kun töitä ei ole ollut. Mikä siis avuksi? Oletko kuullut monien yrittäjien suosittelemasta lime-technologies.fi -järjestelmästä?

Lime-technologies.fi -järjestelmän hyödyt

Tiesitkö, että lime-technologies.fi -järjestelmää tarjoaa yritystoimintaa pyörittävälle henkilölle runsaasti etuja. Seuraavassa niistä tärkeimpiä:

  • Yrittäjän arjesta tulee paljon helpompaa, kun asiakashistoria- ja asiakastiedot, muistutukset, kaupat-, kuten musiikolla keikat ja markkinointitoimenpiteet löytyvät kaikki samasta tiedostosta!
  • CRM -järjestelmä voidaan säätää yrittäjän omiin erityistarpeisiin sopivaksi.
  • Yrittäjällä mahdollisesti jo oleva pilvipohjainen vaihde, sähköposti, liiketoimintajärjestelmä, yrityksen kotisivut ja markkinointialusta voidaan yhdistää suoraan lime-technologies.fi -järjestelmään. Todella helppoa ja kätevää!
  • CRM -järjestelmän pilvipohjainen vaihde tarjoaa ääni- ja videopuhelut, video- ja tekstiviestit ja oman konferenssiryhmään yhteydenpitoon liikekumppanien ja asiakkaidesi välillä.
  • Lime-technologies.fi -järjestelmän avulla voit itse lisätä tai poistaa tietoja, käyttöoikeuksia tai tehdä muutoksia oman työtilanteesi mukaan. Tulevat tapahtumat ja niiden alkamisajat pysyvät helposti järjestyksessä, joten sitten vain keikoille!

Tunnettuja suomalaisia marsseja

Perehdytään seuraavaksi muutamiin tunnettuihin kotimaisiin marsseihin. Kuinka monta suomalaista marssia sinä tunnet?

  • Panssarimarssi

– Panssarimarssin kirjoitti Puolustusvoimille kotimainen runoilija Yrjö Jylhä.

  • Porilaisten marssi

– Porilaisten marssi on toiminut suomalaisten puolustusvoimien ryhdikkäänä kunniamarssina vuodesta 1918 alkaen.

  • Jääkärien marssi

– Jääkärimarssi op. 91a on jääkäri Heikki Nurmion käsialaa. Marssin sävelsi vuonna 1917 tunnettu suomalainen sävelsi Jean Sibelius.

  • Suomalaisen ratsuväen marssi, eli Hakkapeliittain marssi

– Marssi on sävelletty suomalaiselle ratsuväelle 30-vuotiseen sotaan. Komealta kuulostavan marssin säveltäjä on jäänyt kokonaan tuntemattomaksi.

  • Sillanpään marssilaulu
  • Nuijamiesten marssi
  • Suomi-marssi

– Suomi-marssin säveltäjä on Suomen Kaartin Soittokuntaan kuulunut Erik Eriksson. Vuonna 1837 sävelletyn marssin alkuperäistä versiota ei torstaiseksi ole löydetty.

  • Punakaartin marssi

– Suosittu työväenlaulu, joka on sävelletty Suomen Sisällissodan aikana vuonna 1917. Saksalaisesta nuorisolaulusta ja ruotsalaisesta kansansävelmästä vaikutteita saaneen laulun sanoittajaa ei tunneta.

  • Vöyrin marssi

Vöyrin Aliupseerikouluun viittaava “valkoisten marssi” syntyi Suomen sisällissodan kuukausina 27.01.-15.05. 1918. Marssin syntyperä on tuntematon.

Kiehtovan ja ylvään marssimusiikin synty

Maailmalla voidaan oikeutetusti sanoa, että marssit ovat luonteeltaan sotilasmusiikkia. Niin vahvoja ja täynnä valppautta ne ovat. Marssien sanat ovat myös selkeästi tehty puolustamaan omaa maata taistelussa niin tuntematonta kuin myös “tuttua vihollista vastaan.” Marssimusiikin sanoittajina tai säveltäjinä tiedetään toimineen myös sotatantereella palvelleita henkilöitä. Mikä marssi on sinun suosikkisi?

booster