Sopivat treenitilat ja keikkojen mainostaminen

Home / Musiikki harrastuksena / Sopivat treenitilat ja keikkojen mainostaminen

Sopivat treenitilat ja keikkojen mainostaminen

Moni musiikkifani harrastaa soittamista omassa bändissä, tai haaveilee oman bändin perustamisesta. Treenitilojen löytäminen omalle bändille saattaa kuitenkin tuottaa harmaita hiuksia. Perusharrastaja ei myöskään välttämättä tiedä, kuinka omaa bändiä kannattaisi mainostaa, jotta se saisi keikkoja ja tilaisuuksia näyttää kyntensä. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä bändin treenitilojen etsimikseksi sekä uuden bändin mainostamiseksi.

Käytä mielikuvitustasi etsiessäsi bändillesi treenitiloja

Treenipaikkaa etsiessä kannattaa käyttää hieman mielikuvitusta. Ehkäpä sopivat tilat löytyvät tuttavan autotallista tai mahdollisesti oman oppilaitoksen tiloista. Myös treenipaikan etsinnässä voi käyttää apuna netin palstoja, joilla voi ilmoittaa etsivänsä bändille sopivia harjoitustiloja. Myös vanhanaikainen tapa jättää ilmoitus esimerkiksi kaupan tai kirjaston ilmoitustaululle saattaa tässä tapauksessa tuottaa onnellisen lopputuloksen.

Miten mainostaa omaa bändiä keikkojen saamiseksi?

Varsinkin bändin ensimmäisten keikkojen saaminen saattaa tuntua työläältä, ja oman bändin mainostaminen voi tuntua ylivoimaisen vaikealta. Esimerkiksi sosiaalinen media tarjoaa kuitenkin erittäin kustannustehokkaan kanavan markkinoida oman bändin keikkoja. Ei siis missään tapauksessa kannata aliarvioida somen voimaa.

Kulujen minimoimiseksi voi olla järkevää järjestää yhteinen keikkailta useamman bändin kanssa esimerkiksi ravintolassa. Myös erilaisista organisaatioista tai yhdistyksistä saattaa löytyä kiinnostusta keikkojanne kohtaan. Tällaisiin tahoihin kannattaakin olla yhteydessä aktiivisesti. Myös tutuille kannattaa kertoa bändinne olemassaolosta, sillä sitä kautta bändinne voi päästä esiintymään vaikkapa tuttavan häihin.

booster