Musiikki voi tuoda elämään sisältöä

Home / Musiikki harrastuksena / Musiikki voi tuoda elämään sisältöä

Musiikki voi tuoda elämään sisältöä

Stressi ja alakulo ovat osa valitettavan monen elämää, ja surumielisten tunteiden yllättäessä olisikin tärkeää löytää elämään sellaista sisältöä, joka voi auttaa palauttamaan elämänilon. Itselle mielekkäiden asioiden harrastaminen voi auttaa unohtamaan hetkeksi arkiset murheet ja keräämään psyykkisiä voimavaroja, joiden avulla on mahdollista jaksaa taas kohti seuraavaa päivää. Eräs tällaisista voimaannuttavista keinoista voi olla musiikki. Oman elämänilon palauttaminen on tärkeää, ja siinä tehtävässä kaikki keinot ovat sallittuja.

Mielekäs musiikkiharrastus tarjoaa onnistumisen elämyksiä

Jos pidät esimerkiksi laulamisesta, voi harrastuksessa onnistuminen tarjota sinulle onnistumisen elämyksiä. Ehkäpä pidät laulamisesta, mutta siitä huolimatta pelkäät esiintymistä. Taitojesi karttuessa saatat vihdoinkin uskaltautua esiintymislavalle, mikä voi olla aivan erityisen voimaannuttava kokemus. Mutta vaikka sinusta ei tällaista rohkeutta löytyisikään, voit laulaa kotona vaikka kissallesi, ja nauttia oman äänesi kuuntelemisesta.

Jos soitat jotakin instrumenttia, voi uusien ja entistä vaikeampien asioiden oppiminen tuntua aivan uskomattoman upealta. Tällaiset onnistumiset voivat auttaa jaksamaan pitkään, ja saatat huomata olevasi lahjakkaampi kuin etukäteen uskoitkaan.

Musiikkiharrastus voi tuoda uusia ystäviä

Musiikkiharrastuksen myötä voit saada uusia ystäviä, jotka ovat erityisen tärkeitä haastavien elämäntilanteiden läpikäymisessä. Esimerkiksi kuoroharrastuksesta saattaa löytyä ystäviä, joita voi tavata kuoroharjoitusten ulkopuolellakin. Myös yhteisen bändin jäsenet hitsautuvat usein tiiviiksi porukaksi, joka viettää mielellään aikaa yhdessä myös treenien ulkopuolella.

booster