Musiikki ammattina

Home / Musiikki harrastuksena / Musiikki ammattina

Musiikki ammattina

Unelma-ammatin löytäminen voi olla vaikeaa. Osa meistä saattaa etsiä sellaista koko elämän ajan. Jos oma työ ei enää miellytä, tulee varmasti mietittyä, mitä muuta voisi työkseen tehdä. Mieluisan työn voi löytää yllättäen lähempää kuin on ajatellut. Se voi liittyä itselle rakkaaseen harrastukseen. Jos harrastaa jotain musiikkiin liittyvää, kannattaa miettiä voisiko jotain siihen liittyvää tehdä ihan työkseen. Vaihtoehtoja löytyy paljon. Jos on valmis opiskelemaan, siihen liittyviä vaihtoehtoja löytyy paljon. Ehkä on tullut harrastettua alaan liittyviä asioita jo niin kauan, että voi siirtyä suoraan työelämään. Jokaisen elämäntilanne on erilainen, jolloin jokainen voi itse miettiä, mistä polusta lähtee etenemään kohti omaa unelmatyötä. Tässä alempana lisää niistä vaihtoehdoista, joita kyseiseltä alalta löytyy. Samalla esitellään hyviä vinkkejä siitä, miten päästä kunnolla alkuun.

Aloita työskentely musiikkialan kevytyrittäjänä

Jos on heti mielessä hyviä ideoita siitä mitä työtehtäviä voisi musiikki-alalla tehdä, on silloin parasta alkaa katselemaan olisiko siihen liittyviä tehtäviä heti avoinna. Netti on silloin hyvänä apuvälineenä. Sieltä löytyy paljon sivustoja, joissa julkaistaan avoinna olevia työpaikkoja. Kaikki työpaikat eivät ole julkisessa jaossa, joten kyselyjä voi tehdä myös suoraan alaan liittyviin yrityksiin. Jos tällä tavalla pääsee mukaan musiikkialalle, on polku ollut sen saavuttamiseksi aika lyhyt. Tai se on sitä, jos ei laske mukaan niitä vuosia alan harrastajana.

Toinen vaihtoehto siirtyä suoraan työskentelemään alalla on aloittaa yrittäjän muodossa. Musiikkialalta löytyy paljon lyhytkestoisia toimeksiantoja, joita yhdistelemällä voi saada kerättyä ihan kunnolla tekemistä. Jos ei ole varma, että toimeksiantoja tulee olemaan heti tarpeeksi suurta määrää, löytyy siihenkin oikein toimiva ratkaisu. Sitä voi käyttää myös samalla kun työskentelee toisissa työtehtävissä. Kyse on kevytyrittäjyydestä, jossa voidaan toimia kuin yrittäjä, mutta vähemmillä riskeillä. Se sopii hyvin aloittaville yrittäjyydestä kiinnostuneille. Invoicery on silloin hyvä kevytyrittäjyyteen liittyvä palvelu, jonka kautta voi laskuttaa asiakkaita ilman paperitöitä. Se on hyvä keino kokeilla ensin, kuinka hyvin musiikkialalla työskentely yrittäjyyden muodossa toimisi.

Opiskele ensin musiikkiin liittyvään ammattiin

Alalle ei tarvitse hypätä suoraan, vaikka olisi tehnyt jo toisella alalla pitkän uran. Aina ehtii opiskelemaan jotain uutta. Kun kohteena on mielenkiintoinen ala, on siihen tähtäävä opiskelukin mukavaa. Jos päätyy tähän ratkaisuun, on netti taas hyvänä apuna. Ehkä silloin ei halua muuttaa toiselle paikkakunnalle. Silloin voi etsiä netistä tietoja lähellä olevista musiikkiin liittyvistä opiskelupaikoista. Muuttohaluisille on tietysti enemmän vaihtoehtoja. Mutta alaan liittyvää opiskelua löytyy aika monelta paikkakunnalta, jolloin muuttoa ei ehkä tarvitse edes miettiä.

Tässä vaiheessa kannattaa miettiä myös kuinka pitkäkestoiseen opiskeluun on valmis. Vaihtoehtona voi olla jopa yliopistotasoinen monen vuoden kestävä koulutus. Ja jos haluaa nopeasti alalle mukaan, kannattaa katsella myös lyhytkestoisia kursseja. Kun ala kiinnostaa kovasti, sieltä löytyy varmasti juuri itselle sopiva ratkaisu. Työ, jossa tulee viihtymään yhtä hyvin kuin harrastusten parissa, voi olla lähempänä kuin luuleekaan. Onneksi sitä voi kokeilla ensin, miten musiikkialalle liittyminen onnistuu, ennen kuin on valmis jättämään taakseen sen työn, jonka parissa on sitä ennen työskennellyt.

booster