Popmusiikin historia

Home / Musiikin historia / Popmusiikin historia

Popmusiikin historia

Tässä artikkelissa tutustumme popmusiikin historian aakkosiin. Jos haluat tietää, mistä popmusiikki sai alkunsa ja miten se onnistui nousemaan niin suureen suosioon, olet tullut oikean artikkelin pariin.

Popmusiikin juuret ja piirteiden muotoutuminen

Nykyisin niin kovin suositun popmusiikin juuret johtavat 1950-luvulle. Musiikkityylin räjähdysmäinen suosio alkoi 1960-luvulla, ja ilmiöön vaikutti suuresti brittibändi Beatles. Voidaan sanoa, että popmusiikin piirteet muotoutuivat 1950-60-lukujen taitteessa. Tuollon popmusiikki alkoi olla entistä suositumpaa, ja sen suosion nousua voidaan kuvata jopa räjähdysmäiseksi. Popmusiikki pyrki vetoamaan massayleisöön. Lisäksi sen kappaleille oli tyypillistä lyhyys sekä se, että popkappaleet jäivät helposti kuulijoiden mieleen. Popkappaleiden sanoitukset olivat yleensä yksinkertaisemmat kuin rockmusiikissa, mikä vetosi moniin kuulijoihin.

70-ja 80-luku

1970-luvulla esimerkiksi Bonnie Tyler sekä Elton John olivat popin suurimpia tähtiä, ja popmusiikin voidaankin sanoa eläneen uutta aaltoaan. Moni on kuitenkin sitä mieltä, että 80-luku oli popin todellista kulta-aikaa. Tällöin uusia poptähtiä syntyi runsaasti, ja pop oli muutenkin aivan erityisen suosittua. Monet tuon vuosikymmenen poptähdet ovat suosittuja vielä nykypäivänäkin. Tällaisia ovat esimerkiksi Prince, Madonna sekä Michael Jackson. Popmusiikin voidaan jopa sanoa muokanneen koko vuosikymmentä, minkä vuoksi sitä voidaan pitää 80-luvun merkittävimpänä kulttuuri-ilmiönä etenkin länsimaissa.

90-luku

90-luvulla pop ei enää kehittynyt aivan niin nopeasti kuin edellisellä vuosikymmenellä. Toisaalta tähteyteen nousi useita suosittuja poikabändejä, kuten New Kids On The Block ja Backstreet Boys, eikä unohtaa sovi myöskään Take Thatia ja Robbie Williamsia.

booster