Millainen on laulajan opintolinja HEO Kansanopistossa?

Home / Musiikkialan koulutus / Millainen on laulajan opintolinja HEO Kansanopistossa?

Millainen on laulajan opintolinja HEO Kansanopistossa?

Suhtaudutko laulamiseen intohimoisesti? Uskotko olevasi lahjakas laulaja ja haaveiletko laulajan ammatista? Etsitkö sopivaa ponnahduslautaa laulajan uran aloittamiseksi? Jos vastasit edellisiin kysymyksiin myöntävästi, voi HEO Kansanopiston laulajan opintolinja olla oikea valinta juuri sinulle. Kerromme tässä artikkelissa opintolinjasta hieman lisää.

HEO Kansanopiston laulajan opintolinja pähkinänkuoressa

HEO Kansanopiston laulajan opintolinja kestää yhden vuoden, ja opinnot suoritetaan suomen kielellä. Jos pohdit opintojesi rahoittamista, niin hyvä uutinen on se, että HEO Kansanopiston laulajan opintolinja on opintotukikelpoinen opintolinja, toisin kuin monet muut kansanopintojen tarjoamat opinnot.

HEO Kansanopiston laulajan opintolinjaa tarjotaan Helsingissä päiväopintoina, ja opinnot ovat korkealaatuisia. Niiden aikana otetaan haltuun erilaisia musiikin osa-alueita kokonaisvaltaisella ja monipuolisella tavalla. Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS, johon kirjataan ylös esimerkiksi hänen omat tavoitteensa. HEO Kansanopiston laulajan opintolinjan opintoja voidaan painottaa hieman eri tavoin opiskelijan omista tavoitteista ja toiveista riippuen. HEO Kansanopiston laulajan opintolinjan opiskelija voi esimerkiksi keskittyä opintojen aikana etupäässä valmistautumaan alan pääsykokeisiin, tai edistämään omaa laulajan uraansa. Toisaalta HEO Kansanopiston laulajan opintolinja on oiva väylä tilanteessa, jossa opiskelija vielä etsii omaa tietään musiikin pariin.

HEO Kansanopiston laulajan opintolinjan opetussisällöt

HEO Kansanopiston laulajan opintolinja sisältää monenlaisia opetussisältöjä. Opintojen aikana harjoitellaan esimerkiksi laulun erilaisia osa-alueita. Laulajan työssä sekä tekniikan, että tulkinnan on oltava kunnossa, ja näitä molempia treenataan HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla. HEO Kansanopiston laulajan opintolinja sisältää myös esimerkiksi kuoro- ja stemmalaulun harjoittelua.

Tasoryhmissä HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla opiskellaan musiikin teoriaa sekä bändisoittoa, eivätkä musiikkisoftien perusteetkaan jää käymättä läpi. HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla keskiössä ovat erilaiset esiintymiset, samoin kuin erilaisten produktioiden tuottaminen. HEO Kansanopiston laulajan opintolinjan opintojen yhteydessä tuotetaan yhteisiä produktioita muiden oppilaitoksen musiikkiin liittyvien opintolinjojen kanssa. Toisinaan opiskelijan tulee osallistua keikoille ja esiintymisiin myös ilta-aikaan, vaikka opinnot suoritetaankin pääsääntöisesti päiväopintoina.

Mitä opiskelu HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla vaatii opiskelijalta?

Opiskelu HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla vaatii opiskelijalta itsenäistä työotetta sekä harjoittelua itsenäisesti myös vapaa-ajalla. Opinnot vaativat opiskelijalta runsaasti omaa panostusta sekä sitoutumista opintoihin. Opiskelu HEO Kansanopiston laulajan opintolinjalla sopiikin erityisen hyvin sellaiselle opiskelijalle, joka tuntee paloa laulajan ammattiin, ja on valmis tekemään runsaasti työtä tämän haaveen toteuttamiseksi. Opinnot vaativat jonkin verran myös joustavuutta, sillä esiintymiset saattavat sijoittua ilta-aikaan, mikä voi vaatia opiskelijalta omasta vapaa-ajasta nipistämistä.

Harjoitus tekee mestarin, ja HEO Kansanopiston laulajan opintolinja tarjoaa erinomaiset puitteet harjoitella laulamista, ja hioa omaa osaamista huippuunsa. HEO Kansanopiston laulajan opintolinja tarjoaa myös hyvän ponnahduslaudan kohti musiikkialan korkeakouluopintoja.

booster