Millainen on musiikkipedagogin koulutus?

Home / Musiikkialan koulutus / Millainen on musiikkipedagogin koulutus?

Millainen on musiikkipedagogin koulutus?

Esimerkiksi Turun ammattikorkeakoulussa voi kouluttautua musiikkipedagogiksi. Kerromme tässä artikkelissa hieman tarkemmin siitä, mistä tässä koulutuksessa on kyse.

Turun AMK:n musiikkipedagogin koulutuksen perusteet

Esimerkiksi Turun AMK:ssa voi hankkia musiikkipedagogin koulutuksen. Kyseessä on monimuotokoulutus, jonka tyypillinen kesto on kaksi vuotta. Valmistuttuaan musiikkipedagogi voi toimia hyvin monenlaisissa eri tehtävissä. Hänestä voi tulla esimerkiksi yhteistyö- ja aloitekykyinen laulunopettaja, tai hän voi opettaa jonkin tietyn soittimen soittamista tai musiikin perusteita.

Opinnot sisältävät 60 opintopistettä pedagogisia opintoja, eli valmistuttuaan opiskelijalla on yleinen opettajan kelpoisuus. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi osaaminen, sekä tämän osaamisen kehittäminen ja laajentaminen. Ydinasia opinnoissa on syventää opiskelijan pedagogisia taitoja.

Kenelle musiikkipedagogin opinnot soveltuvat?

Musiikkipedagogin opinnot soveltuvat opiskelijalle, joka tuntee aitoa paloa koulutusalan pariin, ja joka haluaa opettaa musiikkia jossakin muodossa. Jos siis haluaa kouluttautua esimerkiksi laulunopettajaksi, voi musiikkipedagogin amk-tutkinto olla juuri oikea vaihtoehto. Hyvä puoli on myös se, että monimuotokoulutuksena tämän amk-tutkinnon voi suorittaa suhteellisen nopeasti, joten tutkinto soveltuu sellaisellekin opiskelijalle, joka toivoo pääsevänsä nopeasti työelämään .

Mikäli musiikkipedagogin koulutus kiinnostaa, tulee koulutusohjelmaan hakea valtakunnallisen yhteishaun kautta. Opintojen aikana suoritetaan siis musiikkipedagogin AMK-tutkinto. Ammattikorkeakoulututkinnot ovat nykyään hieno portti työelämään, ja ne tunnetaan työelämässä jo hyvin .

booster